Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 07.11.2018. godine

36

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 07.11.2018. godine:

Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge (član 239. KZ FBIH).             

Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.       

Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.                         

Policijski službenici su kontrolisali 38 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 14 prekršajnih  naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prijelaza, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.