Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 08.01.2019. godine

39

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 08.01.2019. godine:

Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

Evidentiran je jedan slučaj  narušavanja javnog reda i mira, naročito drskim ponašanjem.

Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

Policijski službenici kontrolisali su 34 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 14 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza prema pješacima, neposjedovanje potrebne zimske opreme i dr.

Na zahtjev građana izvršene su 3  intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.