Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 09.02.2019. godine

68

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti i jedno krivično djelo krađe.
2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, naročito drskim ponašanjem.
3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici su kontrolisali 74 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 22 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 7 vozača ), upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.