Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 25.05.2019. godine

102

Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog.

Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta. Policijski službenici kontrolisali su 30 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 11 prekršajnih naloga.

Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez važeće registracije, upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.