Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 26.10.2018. godine

61

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 26.10.2018. godine :

1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici su kontrolisali 48 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili 23 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: tehnička neispravnost vozila, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.