Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 31.05.2018. godine

112
PS Visoko (Foto: Visoko.co.ba)

1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjam.
3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici kontrolisali su 33 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 8 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 asistencija.

MARKETING

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.
Također, dana 31.05.2018. godine provodit će se planske aktivnosti na kontroli teretnog saobraćaja.

 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara