Bilten aktivnosti PS Visoko za period 26.-29.09.2019. godine

636
PS Visoko / Ilustracija
PS Visoko / Ilustracija

1. Na području PS Visoko u navedenom periodu, prijavljeno je 7 krivičnih djela i to: krađa, davanje mita u pokušaju, računalna prevara, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, 2 krivična djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge i izazivanje opće opasnosti.
2. Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i to: tučom, prosjačenjem, posjedovanjem hladnog oružja-noža i u 3 slučaja naročito drskim ponašanjem,.
3. Nije bilo izvršenih uviđaja saobraćajnih nezgoda.
4. Policijski službenici kontrolisali su 55 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 32 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (3 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita (2 vozača), prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 18 intervencija.

MARKETING

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

 

Komentari

komentara