Naslovnica BiH Politika Bitno je ići ...

Bitno je ići naprijed ka euroatlantskim integracijama

7

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenica šefa misije u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ellen Germain ocijenili su motivirajućim jučerašnji sporazum o uspostavi novog Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

Taj sporazum, kako je kazano tijekom današnjeg susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, uz ostalo omogućava provedbu volje građana izraženu kroz izborne rezultate.

– Treba nam državna vlast koja će nastaviti kontakte i odnose sa EU i NATO-om. Bitno je ići naprijed ka NATO-u, makar i usporeno, jer taj put za nas znači sigurnost i približavanje svjetskim standardima – kazao je Novalić.

Kad je riječ o socijalno-ekonomskim odrednicama postignutog sporazuma, očekuje se da će platforma za provedbu ovog zadatka biti usvojena na skoroj zajedničkoj sjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske.

U razgovorima sudjelovale su sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić i Courtney Kline iz Političkog odjela Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.