Naslovnica Sport Nogomet Bivši igrač n...

Bivši igrač najbolje generacije NK Bosna i nekadašnji reprezentativac BiH, Elvir Rahimić, obradovao djecu i mlade oboljele i izliječene od raka

144

Nekadašnji igrač NK Bosna i proslavljeni nogometni reprezentativac BiH, Elvir Rahimić,  i ove godine prigodnom donacijom obradovao je djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, štićenike Udruženja porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i iziječenih sa područja Tuzlanskog kantona.

“Rahimić dugogodišnji je prijatelj i pokrovitelj Udruženja “Pipol”  na čemu mu iskreno zahvaljujemo. Rahimić  bio je jedan od prvih individualnih donatora u realizaciji projekta adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se od početka 2017.godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, dijela Brčko distrikta BiH i RS-a – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja “Pipol”.

Navodi da je Rahimić ranije podržavao i projekte ljetne i zimske rehabilitacije za djecu i mlade izliječene od raka.

– Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od generalnih pokrovitelja projekta “Svjetlo nakon mRAKa” , u okviru kojeg će se održati trodnevna ljetna rehabilitacija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, u pratnji članova porodice – kazala  je Saračević.

U ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona, članova njihovih porodica i u ime Udruženja “Pipol” legendi bosanskohecegovačkog fudbala koji uskoro stiče i profesionalnu licencu za nogometnog trenera, stihovima je zahvalila djevojčica Lejla Karić.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.