Blokada računa u RMU „Breza“ i “Zenica”: Najavljen štrajk

254
Foto: Ilustracija

Porezna uprava Federacije BiH u skladu sa važećim zakonskim propisima izvršila je blokadu računa u Rudniku mrkog uglja „Breza“ u Brezi i Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici.

MARKETING

Rješenjem Porezne uprave Federacije o blokadi računa ova dva rudnika uglja iz sastava Koncerna JP „Elektroprivreda BiH“ potpuno je onemogućena primjena aktuelnog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva. Također, ne postoje ni uslovi za isplatu plaća i ostalih naknada na ime plaća u ova dva navedena rudnika za mjesec decembar 2020. godine. Sindikalne organizacije u Zenici i Brezi, 11. januara usvojili su Odluku o najavi štrajka u ova dva nevedena rudnika.

Štrajk je najavljen za 22. januar.

federalna.ba/Admir Pripoljac/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.