BMW obilježio kraj proizvodnje modela i8 sa 18 primjeraka u unikatnim bojama

80

Kompanija BMW je zvanično okončala proizvodnju modela i8, a to je obilježila na poseban način.
BMW je povodom završetka proizvodnje sportskog hibridnog modela i8 proizveo posljednjih 18 primjeraka koji su lakirani u unikatne boje. To su nijanse koje nikada ranije nisu korištene za produkcijske primjerke, a ovo je ujedno bio i težak izazov za tehničare koji su ih lakirali ručno. Također, kompanija je morala sarađivati s dobavljačima kako bi dobila specijalne nijanse.

MARKETING

Posljednji proizvedeni primjerak je bio i8 Roadster u Portimao plavoj boji.

Njemačka kompanija je proizvela oko 20.500 primjeraka modela i8 tokom nešto više od šest godina proizvodnje.

BMW i8 nije postigao neki ogroman uspjeh, ali njegova budućnost na tržištu polovnih automobila bi mogla biti fascinantna. Broj postojećih primjeraka je prilično mali, a automobil izgleda veoma atraktivno. To je recept da u budućnosti postane vrijedan kolekcionarski primjerak. S obzirom da je proizvodnja počela 2018. godine, na tržištu postoji manje Roadstera od coupea.

Zasad nema znakova da će BMW zamijeniti i8 novim hibridnim sportskim automobilom, ali brend brzo puni svoju ponudu plug-in hibridnim modelima. U ovoj godini je predstavio modele 330e, X2 xDrive25e i X5 xDrive45e. U budućnosti se očekuje još više hibrida i električnih modela jer su zakoni o emisiji sve strožiji.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara