BMW predstavio M8 Competition i u praktičnijem pakovanju

103
Nakon prošlosedmičnog predstavljanja najsnažnijih SUV-ova X5 M i X6 M, u Minhenu su predstavili i treću karoserijsku verziju najsnažnijeg BMW-a iz Serije 8.

Poput Coupé i Cabrio verzija i M8 Gran Coupé nudit će se u kombinaciji s paketom Competition s kojim kućni 4,4-litarski biturbo V8 motor raspolaže sa 625 konjskih snaga i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača raspoređuje na obje osovine (xDrive).

MARKETING

Niži i širi od standardnih Gran Coupé modela, M8 Competition Gran Coupé od 0 do 100 km/h stiže za 3,2 sekunde, od 0 do 200 km/h za 11 sekundi, a najveća brzina u kombinaciji s opcionim paketom M Driver iznosi 306 km/h.

Pored adaptivnog M ovjesa i nekoliko radnih programa, vozač može računati i na posebne M kočnice ispod 20-inčnih M točkova čije čeljusti i promjer diskova (401 mm naprijed, 381 mm nazad) osiguravaju adekvatno zaustavljanje BMW-ovog superbrzog modela s četvero vrata.

Početna cijena u Njemačkoj iznosi 138.655 eura, proizvodnja počinje u novembru, a BMW će M8 Gran Coupé u januaru ponuditi i u brojčano ograničenom izdanju ‘First Edition’ (400 primjeraka) koje će se od ostatka društva izdvajati posebnom zelenom bojom karoserije.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara