Bobić: Ibišević je borac i đubre na terenu

468
Fredi Bobić, nekadašnji njemački reprezentativac koji je obnašao funkciju sportskog direktora u Stuttgartu, prokomentarisao je nedavni transfer Vedada Ibiševića u Herthu. Tamošnji mediji i danas pišu da je upravo Bobić najzaslužniji što je Ibišević 2012. godine iz Hoffenheima prešao u Stuttgart.
Za kratak vremenski period bh. napadač je opravdao dovođenje i već u sljedećoj sezoni postigao je ukupno 24 gola za popularne Švabe. “Bio sam jako sretan kada smo ga kupili od Hoffenheima. On je svojim nastupima ostavio lijep utisak u Stutgartu i Hertha je napravila dobar potez njegovim dovođenjem. Za mene je Ibišević klasični napadač ili devetka kako se prije govorilo. Takvih igrača nema mnogo u Bundesligi”, kazao je Bobić.
Bobić ističe da se bivši trener Stuttgarta nije lijepo ophodio prema Ibiševiću. “Kada se oporavio od povrede trener Armin Veh nije mnogo gledao na njega, odigrao je samo osamnaest utakmica. Smatram da to nije lijepo. Ne mogu reći ko je na pripremama najviše i najbolje trenirao, ali znam da se Ibišević najviše spominjao.” Ibišević je u mladosti prolazio kroz mnoge stvari i naučio je cijeniti uspjeh. “Vedad je borac. Privatno je smiren, ali na terenu je veliko đubre i uvijek daje sve od sebe.
On je kao dijete sa porodicom pobjegao u Švicarskoj, a potom u SAD. Naučio je u takvim situacijama da se mora boriti i vjerovatno sada mnogo cijeni svoj uspjeh.” Na kraju razgovora je istakao da će zbog Ibiševića pogledati neku od utakmica Herthe. “Hertha može biti sretna što sada u svojim redovima ima igrača i čovjeka kao što je Vedad.
Kada budem imao vremena idem da gledam Herthu”, poručio je Bobić koji je svojevremeno nastupao za Stuttgart, Herthu, Bolton, Borussiju…

Komentari

komentara