Bogićević: Stranci su odustali od BiH, ali je ona moguća i poželjna za Bošnjake, Hrvate, Srbe…

161

Gost sinošnjeg izdanja centralnog dnevnika FACE TV kod Senada Hadžifejzovića bio je Bogić Bogićević, bivši član Predsjedništva SFRJ, piše novinska agencija Patria.

MARKETING

On je u vrlo otvorenom razgovoru kazao da je međunarodna zajednica odustala od projekta Bosne i Hercegovine. Na pitanje šta će biti sa našom domovinom i šta treba da uradi politika, naročito sarajevska koja odustaje od BiH i pristaje na dijeljenje države na tri dijela, Bogićević je kazao:

– Kao građanin ovog grada, kao čovjek koji je rođen u BiH, kao čovek koji je dva puta predstavljao ovu republiku mislim da bi to bila velika šteta. BiH je  moguća i poželjna za Bošnjake, Hrvate i Srbe i Jevreje i sve druge. BiH ne može bez njih.

Bogićević je kazao da je rješenje da budućnost pokušamo oblikovati sami ali ne sa ratnim akterima.

– Ono što možemo je vratiti se sebi i preuzimati odgovornost i pružati ruku jedni drugima. Imate glave razuma po cijeloj BiH. Skoro 200 općina ima u BiH i u svakoj općini ima po dva čovjeka je li to za početak neki sabor od 400 ljudi pametnih, patriota u smoslu kulture jednakosti – kaže Bogićević.

On je komentirajući vladajuće strukture kazao da ih na vlasti drže geta i da će jedng dana neko postaviti pitanje ko je dijelio BiH.

– Dijele je tri uz pomoć onih izvana. Krenuo bih od onih koji su stajali iznad potpisnika Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali ne personalno – kaže Bogićević.

On je također istakao da oni koji su izabrani od naroda i koji obnašaju mandat moraju u sebi slomiti i kazati ne.

– Kad si upravu kad nećeš poslužiti za jednokratnu upotrebu kad nećeš biti u služni nekih već u  službi onih koji su ti dali povjerenje reci to što imaš i neka izađe iz tebe i plati cijenu – poručio je Bogićević.

Komentari

komentara