Bolje ne može / Eurogol Adnana Džafića na stogodišnjicu kluba, pobjeda nad liderom i proglašenje za igrača utakmice (VIDEO)

559

Slavija iz Praga je lider Češke lige, prije četiri dana su ispali iz četvrtfinala Liga Europe od Čelzija i u 29.kolu su doputovali u Zlin sa već upisanim bodovima kao apsolutni favorit. Međutim, zanemarili su činjenicu da je domaćin posebno raspoložen dočekao veliki klub koji će biti prvak zahvaljujući sretnim okolnostima poklapanja drugih rezultata pred posljednje kolo, jer sada imaju nedostižna četiri boda više od drugoplasiranog Plzena.

MARKETING

Zlin je slavio 100 godina postojanja kluba i za tu priliku igrali su u posebnim crveno-bijelim retro dresovima i imali raspoloženog Adnana Džafića za kojeg nikako bolje nije mogla završiti ova utakmica. Osim što je Zlin pobijedio sa 1:0, strijelac jedinog, i to ne bilo kakvog pogotka, bio je Adnan Džafić i na kraju je proglašen za igrača utakmice.

Ovo je bila utakmica u kojoj Slavija prvi put nakon sedam kola nije postigla pogodak i nije pobijedila tek drugi put.

Prema izvještajima čeških sportskih portala Slavija je bila bolji protivnik, imala izglednije prilike, ali Zlin je imao Adnana Džafića koji je fantastičnim i rijetko viđenim pogotkom u 60.minuti utakmice na najbolji mogući način uveličao proslavu 100 godina od osnivanja FC FASTAV Zlina koji se nakon ove pobjede pred zadnje kolo nalazi na devetom mjestu na tabeli sa 39 osvojenih bodova i tako će biti u skupini koja će tražiti mjesto za Evropa ligu.

Komentari

komentara