BOSEPO / Nedimu Karavdiću i Ćamilu Viliću zlatna medalja za projekat “Wheel Fit”

649

U Sarajevu je 21. i 22. Februara u organizaciji Richmond Park Schools u BiH održana jedanaesta po redu BOSEPO naučna olimpijada. Ova Olimpijada je koncipirana na principima svjetskih naučnih olimpijada kako u pogledu pisanja, izrade i prezentacije projekata tako i u načinu bodovanja i ocjenjivnja od strane stručne komisije.

Svoju kreativnost i inovativnost učenici osnovnih i stednjih škola su pokazali kroz više od 120 predstavljenih projekata iz nekoliko oblasti ( engineering & IT, energie, environment, movie).

U kategoriji IT naš mladi sugrađanin Nedim Karavdić učenik IV razreda gimnazije Richmond Park College Sarajevo je zajedno sa timskim kolegom iz razreda Ćamilom Vilićem ostvario još jedan sjajan rezultat u nizu osvojivši zlatnu medalju za projekat koneg su nazvali WHEEL FIT.

WHEEL FIT je prva mobilna aplikacija u svijetu koja osobama sa invaliditetom daje priliku da poboljšaju svoje fizičko i mentalno zdravlje kroz pažljivo odabrane fitness aktivnosti.

Aplikacija sadrži desetine vježbi dizajniranih za različite vrste fitness aktivnosti kao što su body building, cross – fit, kondicioniranje, treninzi za skidanje masnih naslaga i mnoge druge. Pored pažljivo odabranih vježbi u WHEEL FIT su ubačeni profesionalno prepisani treninzi kao i planovi za ishranu koje podržava kalorijski kalkulator.

Redakcija portala Visoco .co.ba Nedimu i Ćamilu upućuje iskrene čestitke i želi im puno uspjeha na evropskim i svjetskim takmičenjima na koja mogu aplicirati sa ovim “zlatnim” projektom.

Komentari

komentara