Naslovnica Lokalne Teme Sport Bosna dočekuj...

Bosna dočekuje Zvijezdu i očekuje se pun stadion, a iz Bosne apeluju na navijače oba tima

407

Sutra se u 17 sati na stadionu Luke igra veliki derbi Prve nogometne lige Federacije, a snage će u okviru 4.kola odmjerit Bosna i Zvijezda iz Gradačca. Stari rivali se ovoga puta sastaju na početku prvenstva, ali prva tri kola su pokazala da bi upravo ovi timovi mogli biti i najozbiljniji kandidati za osvajanje prvog mjesta, što znači plasman u Premijer ligu. Nogometna euforija već polako zahvata Visoko, jer maksimalne tri pobjede do sada Bosnu drže na liderskoj poziciji i novi trijumf bi imao veliku važnost. Svjesni su toga i gosti iz Gradačca, koji najavljuju igru na pobjedu i zato dovode navijače koji će im biti podrška. Da bisve ipak proteklo u fer i sportskom navijanju, iz NK Bosna stiže saopštenje koje van prenosimo:

– Apelujemo na navijače koji dođu na stadion Luke Visoko da fer i korektno bodre NK Bosna Visoko kao i da pokažu poštovanje prema gostima iz Gradačca, jer Visoko je grad koji je poznat kao dobar domaćin. Svakako, naši navijači su svjesni da su za to dovoljna grla i dlanovi, a ne nedozvoljena sredstva na stadionu. Naše navijače, popularne Demone, bi zamolili da pokažu u subotu, kao što su to i do sada radili, kako na domaćim tako i na gostujućim terenima, da se radi o navijačkoj skupini koja može poslužiti svima za primjer kako se fer i korektno bodri voljeni klub. Molimo naše i gostujuće navijače da ne pokušavaju unijeti pirotehnička sredstva, staklene i plastične flaše nastadion jer će biti pojačane policijske kontrole kao i Agencija za zaštitu ljudi i imovine Gama osiguranjena ulazu na stadion, te da će prema istim licima u slučaju pronalaska nedozvoljenih sredstava biti poduzete krivične prijave i zabrana ulaska na stadion. Prodaja osvježavajućih pića na stadionu Luke će biti u organizaciji NK Bosna Visoko. Vjerujemo da će te uvažiti našu molbu i da će proteći sve u fer i korektnom duhu.

Prodaja ulaznica počinje u subotu od 16:00 sati na gradskom stadionu Luke Visoko a cijena ulaznice iznosi 3 KM. Molimo sve navijače da dođu ranije na stadion kako bi se izbjegle neželjene gužve jer se očekuje veliki broj navijača iz Gradačca.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.