Božić u Busovači: Koncerti “Ivančica i prijatelja” u Barama i na Čepu

59

Udruga “UZOR” iz Busovače u suradnji s vokalnim sastavom “Ivančice i prijatelji“ svim Busovkama, Busovljacima i dragim gostima poklanja svečane božićne koncerte koji će se održati u utorak, 17. decembra 2019. u crkvi sv. Josipa u Barama, s početkom u 19 sati, odnosno 23. decembra 2019., u crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu, s početkom u 18 sati.

Izvedbama poznatih božićnih i duhovnih pjesama poput “Raduj se, o Betleme“, “Syahamba“, “Mesija“, “Gloria“, ali i svima nam poznatim pjesmama poput “Tiha noć“, “Djetešce nam se rodilo“, “Svim na zemlji, mir, veselje“, vokalni sastav „Ivančice i prijatelji“ pod ravnanjem profesorice Magdalene Marić, dodatno će obogatiti program “Božića u Busovači” i uvesti nas u istinsko blagdansko raspoloženje koje već 15ak dana vlada u Busovači i na busovačkom božićnom programu.

Profesorica Magdalena Marić u izjavi za naš portal kazala je kako “Ivančice i prijatelji“ u ovom sastavu djeluju već dvije godine:

VS “Ivančice i prijatelji“ u ovom sastavu djeluju već dvije godine i u tom relativno kratkom periodu zabilježili smo priličan broj značajnih nastupa diljem Središnje Bosne. Ovaj ansambl okuplja učenike, srednjoškolce i uposlene mlade ljude koje povezuje ista ljubav i strast – muzika“, kazala je prof. Marić istaknuvši:

“Svoju ljubav, ali i poseban dar, za ovaj praznik-praznik ljubavi, u saradnji s udrugom UZOR, želimo podijeliti s vama, dragi sugrađani! U radosnom iščekivanju s pjesmom dočekajmo najradosniji kršćanski blagdan – Božić! Dobro i na dobro nam došao.“

Uz izvedbe skladbi VS “Ivančice i prijatelji“, na koncertima će nastupiti i gosti koji će svojim muziciranjem i izvedbama podržati ove prekrasne događaje. Tako će na violini nastupiti Martina Andrijašević, s recitacijom Laura Šakić, pratnjom na gitari Boris Vučić, solistica Magdalena Marić, učenici OŠ “Busovača“ i drugi. Kroz program će sve okupljene voditi Kristina Čavara.

Božićni koncerti “Ivančica i prijatelja“ u filijalnim crkvama na Čepu i u Barama projekt je koji će udruga UZOR iz Busovače nastojati organizirati svake sljedeće godine kako bi žiteljima Busovače koji gravitiraju ovim crkvama priredili prigodan božićni program, a što će, vjerujemo, svima mnogo značiti.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara