Bozkir pohvalio zalaganje Vučića za izgradnju autoputa prema BiH

433

Predsednik Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Turske Volkan Bozkir danas je pozdravio zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića za razvoj infrastrukture, posebno projekta rekonstrukcije puta Novi Pazar – Tutin i izgradnje auto-puta prema Bosni i Hercegovini.

MARKETING

Na sastanku sa Vučićem u Predsedništvu Srbije, Bozkir je dodao da je neophodno raditi na razvoju saradnje u oblasti turizma, istakavši da se broj turista koji posećuju obe zemlje povećava, ali da je još uvek nedovoljan, s obzirom na turističke potencijale dveju država.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o budućoj poseti turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, planiranoj za početak sledeće godine.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija smatra Tursku istinski prijateljskom zemljom i da je međusobna saradnja u svim oblastima na veoma visokom nivou. On je naglasio da je mnogo turskih investitora u Srbiji, koji obezbeđuju nova radna mesta i bolji standard naših građana, što dokazuje visok nivo poverenja u poslovno okruženje u Srbiji.

Tursku vidimo kao važnog partnera u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti”, rekao je Vučić, a saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Ovom prilikom Vučić je čestitao sagovornicima Dan Republike Turske i otvaranje novog aerodoroma, kojem je i prisustvovao pre dva dana u Istanbulu.

Komentari

komentara