Božo Vrećo priprema ekskluzivni koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo

151

Nakon rasprodane turneje po Evropi, najpoznatiji moderni interpretator sevdaha Božo Vrećo će 30. novembra održati ekskluzivni koncert u glavnom gradu BiH.

MARKETING

Umjetnik anđeoskog glasa, koji liječi duše i otvara srce, riječi su kojima je jedan od najutjecajnijih medija na svijetu, New York Times, opisao bosanskohercegovačkog pjevača, Božu Vreću. Ovaj umjetnik jedinstvenog senzibiliteta, raskošnog glasa i ekstravagantnog imidža, 30. novembra će u Narodnom pozorištu prirediti ekskluzivni koncert za sve ljubitelje sevdalinke.

Koncert vrhunske produkcije, ispunjen kombinacijom magičnih vokalnih sposobnosti ovog lirskog tenora, te njegovim inspirativnim vizualnim identitetom, upotpuniti će i tri vrsna muzičara, Marko Nikolić, Demir Kanturovski i Kadir Dogan.

Uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo će izvesti i autorska djela, koje predstavljaju njegov doprinos razvoju ovog jedinstvenog narodnog muzičkog izraza. Njegove emotivne i inspirativne melodije revolucija su u historiji sevdaha, ruše granice između tradicionalnog i modernog, izazivajući oluje entuzijazma i inspiracije kod publike.

“Sretan sam što ću konačno imati priliku da ljubav prema sevdahu podijelim i sa mojim Sarajevom, gradom koji istinski volim i u kojem živim. Apsolutno sam siguran da će to biti jedna fantastična noć, ispunjena ljubavlju, srećom i nevjerovatnom energijom. Ja s nestrpljenjem očekujem da se svi zajedno prepustimo magiji i da nam duše uplove u luku nadnaravnog užitka”, istakao je ovim povodom Božo Vrećo.

Nakon rasprodanih koncerata u brojnim svjetskim metropolama, Božo Vrećo će, 30. novembra, Sarajevu pokloniti magičnu noć, protkanu intenzivnom emotivnošću, ljubavlju i mirom, koji danas predstavljaju sinonim za ovog umjetnika. Iako je inicijalno planirano održavanje koncerta u sarajevskoj Vijećnici, zbog tehničkih nedostataka prostora i velikog interesa, lokacija je promijenjena, a već kupljene karte važeće su i za novu lokaciju.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara