Božo Vrećo: Želio sam usvojiti dijete, ali sistemu je draže da ono bude u domu

357

Božo Vrećo je u okviru svojih koncerata u Hrvatskoj dao intervju u kojem je između ostalog spomenuo i svoju ideju o usvajanju djece. Želio je, kaže, usrećiti dijete, ali je sistemu bilo draže da ono bude nesretno u domu.

MARKETING

Za Index.hr je govorio o karijeri, planovima za budućnost, ali i porodici. Već je poznato da mediji stalno traže informacije o njegovom privatnom životu, a sam Božo kaže kako je nekada maštao o svojoj porodici, ali kako je “brdoviti Balkan” odradio svoje.

“Želio sam usvojiti dijete iz doma, ali naš sistem ne funkcioniše tako. Oni će radije imati nesretno dijete u domu, nego da bude s porodicom koja mu može pružiti ljubav i sve ono što mu materijalno treba, od obrazovanja pa nadalje”, kratko je rekao.

Trenutno, ipak, razmišlja samo o svojoj karijeri, putovanjima i koncertima. Na pitanje novinarke kakva je situacija po pitanju LGBT tema u Sarajevu nakon Povorke ponosa, koja je održana 8. septembra, rekao je kako ne provodi dovoljno vremena u glavnom gradu BiH da bi imao bitne zaključke o tome.

“Divno je što se to desilo, volim što se otvorio jedan prozor u svijet koji govori o jedinstvu, sveopštem prihvatanju i divno mi je što ljubav kao takva nema nikakvu granicu. Po nekoj procjeni, tu je bilo oko 4.000 ljudi, što je sjajno. Vidio sam puno ljudi koji su podržali sve to, vjeruju u ljubav koja nema granicu. Bio je to jedan prekrasan dan koji je odašiljao divnu energiju u svijet”, kazao je.

Osim toga, nazvao je Zagreb svojim drugim domom i kazao kako je sretan i zadovoljan svojom karijerom. Istakao je kako mu se sviđa putovati i mijenjati hotele, pripadati raznim gradovima i upoznavati nove ljude. Sve je to, kako kaže, ostvarenje njegovog sna.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.