Brazil vođe bandi prebacuje u zatvore maksimalne sigurnosti

94

Brazilski ministar pravosuđa Sergio Moro u utorak je izjavio da će vođe zatvorskih bandi odgovorne za smrt 55 ljudi u nekoliko zatvora u gradu Manausu na sjeveru zemlje biti prebačeni u federalne zatvore maksimalne sigurnosti.

MARKETING

Val ubojstava do kojega je došlo ranije ovaj tjedan posljedica je sukoba među zatvorskim bandama, rekao je Moro novinarima prilikom posjeta Portugalu. To je ogroman sigurnosni problem u Brazilu, zemlji s najvećim brojem nasilnih smrti u svijetu.

“Prema informacijama s kojima raspolažemo, postoji sukob među kriminalnim bandama u zatvorima, što je nešto što se može dogoditi bilo gdje u svijetu, ali se ne bi trebalo događati”, rekao je Moro. “Naša je obaveza pokušati to staviti pod kontrolu. Vođe bandi odgovorne za ono što se dogodilo u Manausu prebacit ćemo u zatvore maksimalne sigurnosti”, dodao je.

Najmanje je 40 zatvorenika nađeno ugušeno u ponedjeljak u četiri zatvora u Manausu, nakon što su sukobi zaraćenih bandi dan ranije odnijeli 15 života. Glasnogovornik brazilskog predsjednika u utorak je izjavio kako nema naznaka da bi se nasilje moglo preliti i na druge dijelove zemlje.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara