Breza nakon 20 godina dobija dječije igralište zahvaljujući Fahrudinu Radončiću i Općini

959

Da Općina Breza napreduje i rađa se iz pepela govori činjenica da je sam budžet povećan za skoro tri miliona maraka. Ali, na tome se nije stalo. O svakodnevnim uspjesima govore rezultati kojih ova Općina nije imala posljednjih 20 godina. Breza nije imala dječije igralište.

MARKETING

2017. godine, po zaslugama članstva, simpatizera, glasaČa i Općinskog načelnika SBB – a Breza Muniba Zaimovića, Fahrudin Radončić odlučuje donirati 20. 000 KM za izgradnju igrališta.

Breza napokon, nakon 20 godina, dobija igralište za mališane.

Kao što smo već naveli , zahvaljujući donacijama predsjednika političke stranke Savez za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića od 20. 000 KM, sredstvima općine Breza te vlasnika firme “Bosna u očima Gulfa” Hamada Al-Ajamija, završen je projekt “Izgradnja dječijeg igrališta uz Opću biblioteku”.

Dječije igralište prostire se na površini od 1.000 kvadratnih metara. Sastoji se od brojnih sprava za igru i vježbanje kao što su tobogan s platformom, dvosjedna klackalica, ljuljačka, drvena penjalica, pješčanik, kombinovana sprava sa kulama, mostom i merdevinama, penjalica sa mini toboganom i drvenom platformom, kao i posebne sprave dizajnirane za djecu sa posebnim potrebama. Prostor je pokriven sa led svjetiljkama, a bit će postavljene parkovske klupe i korpe za smeće.

Načelnik općine Breza Munib Zaimović rekao je kako neće na ovome stati.

– Svaki dan ulaženo napore i dajemo sve od sebe da bi našim građanima omogućili da uživaju u svom gradu, da imaju bolje uslove i da žive život kakav zaslužuju. U skorijem periodu nas čeka još mnogo važnih projekata, ali moram istaći da sam zaista zadovoljan što napredujemo i što Breza postaje Općina kakva je odavno trebala biti – rekao je Zaimović.

Vrijednost radova na ovom projektu je 67.707 KM.

 

Visoko.co.ba/OO SBB Breza

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.