Naslovnica ZDK Sport Breza: Održan...

Breza: Održan Memorijalni turnir “Meho Rahmanović—Mex”

99

Šahovski klub “Preporod” Breza, u motelu “Bosnia” 20. januara organizirao je 18. memorijalni turnir “Meho Rahmanović—Mex”. Prvo mjesto osvojio je internacionalni majstor Zoran Runić iz Bijeljine, ispred FIDE majstora Ismeta Burovića iz Sarajeva i Banjalučanina Milana Vukića, velemajstora.

Specijalnu nagradu „Zlatna sredina“ namijenjenu igraču koji turnir završi u sredini tabele, osvojio je Vladislav Prskalo, predsjednik Šahovskog kluba ”Čapljina”. Najuspješniji kadet je sarajevski šahista Rijad Burović, a najbolja žena Zeničanka Bernardina Hadžiselimović.

FIDE majstor Tigran Kojić iz Breze, u konurenciji od 92 takmičara zauzeo je 12. mjesto i tako postao najbolje plasirani domaći igrač. Najbolji igrač bez rejtinga je Ilijašanin Ibro Tirić. Šahisti s rejtingom do 2.000 koji su najviše pokazali su Ešef Korjenić, Mehmed Tabak i Jasmin Kadušić.

Igralo se po švicarskom sistemu 9 kola, uz tempo od 15 minuta po igraču i kompjutersko parovanje. Turnir se rejtingovao za FIDE listu za ubrzani šah. Nagradni fond iznosio je 1.070 KM.

Najodgovornija osoba za pravilan tok takmičenja, već 18 godina na ovom memorijalu je međunarodni sudija Mirza Miralem iz Sarajeva, kojem su asistirale sudije NA Halim Hutinović i NA Belmir Miskić.

Generalni pokrovitelj bio je načelnik općine Breza Munib Zaimović, a sponzori Perutnina “Ptuj” BH i Motel “Bosnia” Breza.

 

Visoko.co.ba/Breza.gov.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.