Britanske vlasti kreću u lov na glasne automobile

64

Sistem za detekciju prevelikog zagađenja bukom samo što nije zaživio, prvotno u Londonu, a kasnije i u ostatku države.

MARKETING

Britanci, a pogotovo stanovnici Londona, godinama iskazuju nezadovoljstvo zbog glasnoće ispušnih sustava modificiranih sportskih automobila. Prema zakonima EU svi novi automobili proizvedeni od 2016. godine moraju se držati ograničenja o vanjskoj buci od 74 dB.

Međutim, vlasnicima tuniranih automobila jedna od prvih investicija je ugradnja novog ispušnog sistema, koji je u pravilu znatno glasniji od standardnog.

Chris Grayling, britanski ministar prometa, najavio je borbu protiv vozača koji su glasnoćom ispušnih sustava uzurpirali ulice te se pritom pozvao na medicinske studije koje su dokazale štetnost prevelikom izlaganju onečišćenju bukom.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.