Britansko istraživanje: Dijete za mjesec izgubi interesovanje za novu igračku

56

Istraživanje koje je provela fondacija The British Heart otkrilo je koliko vremena treba djeci da im potpuno dosadi nova igračka.

MARKETING

Fondacija The British Heart je obavila anketu u Velikoj Britaniji, a rezultati pokazuju da dijete izgubi interesovanja za igračku za samo 36 dana, piše Yahoo News.

“Jedna petina roditelja rekla je da je njihovo dijete izgubilo interes nakon 11 sati igre, dok je 8 posto reklo da je njihovoj djeci nova igračka dosadila za manje od sat”, navedeno je.

Rezultati pokazuju da 28 posto roditelja često baca igračke u savršenom stanju.

“Na rezultate istraživanja utječe tehnologija, kao što je tablet, jer djeca više vremena provode uz tablete, a rjeđe se igraju igračkama”, poručili su.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.