Brnabić: Beograd odlučan da ubrza pristupanje EU

Srbija je odlučna da sprovede neophodne reforme i u narednim mjesecima i godinama ubrza proces pristupanja EU, rekla je premijer Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa irskim ministrom za evropske poslove Helen Mekenti.

130

Na sastanku je istaknuto da su stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, jačanje vladavine prava i borba protiv korupcije ključne tačke uspjeha Vlade Srbije i dobra osnova za jačanje odnosa dvije zemlje.

MARKETING

Brnabićeva je rekla da je Vlada Srbije u prethodnom periodu povukla hrabre poteze da bi bile postignute makroekonomska i fiskalna stabilnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je navela da su najvažniji zadaci za naredni period nastavak rada na infrastrukturnim projektima, reforma državne uprave, kao i reforma obrazovanja, koju smatra i najvažnijim zadatkom i ličnim prioritetom.

Mekentijeva je rekla da napredak Srbije ka EU ima sigurnu perspektivu pristupanja koju može da očekuje zemlja koja je posvećena evropskim integracijama i teškim reformama.

Ona je ohrabrila Srbiju da nastavi reformske procese, prije svega u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Mekentijeva je istakla da je pristupanje EU najbolji način za postizanje ciljeva i vrijednosti kojima i Srbija teži, te naglasila značaj nastavka dijaloga sa Prištinom, ukazujući da je to važan uslov za stabilnost regiona.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara