Brnabić: Srbija se dokazala kao predvidiv i ozbiljan partner

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je nakon sastanka premijera zapadnog Balkana u Bruxellesu i razgovora o novoj Strategiji proširenja, kako su Srbija i Crna Gora najviše napredovale u procesu pridruživanja EU, naglasivši kako se Srbija već dokazala kao stabilan, predvidiv i ozbiljan partner.

151

Brnabić je, na kraju radne večere koju je u ponedjeljak navečer za premijere iz regije organizirala predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini, kazala kako Srbija u potpunosti podržava Albaniju i Makedoniju, kao i da je napredak tih zemalja na putu eurointegracija važan za daljnju stabilnost i povezanost zapadnog Balkana.

MARKETING

“Ono što je jasno jeste da svatko napreduje svojim tempom. Taj tempo se neće usklađivati kao nivo zapadnog Balkana. Važno je da se otvore pregovori i da se da pozitivan signal. Onda svatko ide najbrže što može ka EU, u skladu s reformama i brzinom reformi koje se implementiraju”, kazala je Brnabić.

Na pitanje o Sporazumu o normalizaciji odnosa s Prištinom, koji se pred Srbiju postavlja kao uvjet za ulazak u EU do 2025. godine, Brnabić je kazala kako je Srbija potpisala Briselski sporazum i implementirala najveći dio stvari iz tog sporazuma te kako je ta zemlja uradila sve što je u njenoj moći da pokaže ozbiljnost i političku odgovornost, objavila je u utorak Vlada Srbije.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara