Naslovnica BiH Politika Broćeta: Srbi...

Broćeta: Srbi spremni da spriječe proslavu ‘oslobođenja’ Drvara

21

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta poručio je da su Srbi spremni da organizuju prosteste i spriječe ‘proslavu oslobođenja Drvara’, koju je za 13. septembar najavio Kantonalni odbor HDZ-a iz Livna.

Povodom najava Kantonalnog odbora HDZ-a Livno da će 13. septembra, na dan kada je cjelokupno srpsko stanovnoštvo izbjeglo iz Drvara, organizovati proslavu oslobođenja Drvara, Broćeta je rekao da Srbi taj dan iščekuju s velikom zebnjom.

“Ono što sam čuo jeste da su upućene pozivnice hrtvatskim generalima koji su učestvovali u `Oluji` i na ovim prostorima poslije te akcije. Ukoliko se to dogodi, mi Srbi smo spremni da organizujemo proteste i spriječimo proslavu `oslobođenja` Drvara”, naglasio je Broćeta.

Broćeta je napomenuo kako srpski narod, koji većinski naseljava opštinu Drvar, ima veliku podršku iz Republike Srpske i Srbije.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da je 13. septembar najtužniji dan za Drvarčane.

“To je dan kada mi je uništeno djetinjstvo i kada smo polomljenog srca otišli u tuđinu. Ta rana nikada ne zacjeljuje bez obzira na to što vrijeme prolazi i što smo se vratili u Drvar”, poručila je Runićeva.

visoko.co.ba/federalna.ba/Srna

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.