Bruskete

Pripremite hrskave bruskete.

Sastojci:
baget
4 paradajza
200 g mocarele
listovi svježeg bosiljka
50 g rendanog parmezana
so, biber
origano
prstohvat usitnjenog ruzmarina
maslinovo ulje
balzamiko sirće

Pripema:
Kriške hljeba premažite uljem i zapecite u rerni. Treba da porumene sa obje strane. U činiji pomiješajte paradajz i mocarelu isječene na kockice, kao i usi-tnjen bosiljak i bijeli luk. Začinite, pouljite, dodajte sirće, pa sve izmješajte. Sos stavite na svaku krišku, preko pospite parmezan i vratite u rernu. Kada sir počne da se topi, otprilike poslije dva minuta, bruskete su gotove.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE