ZanimljivostiReceptiBrza torta s jagodama i mljevenim keksom

Brza torta s jagodama i mljevenim keksom

Sastojci:

– 600 grama mljevenog keksa
– 250 grama maslaca ili margarina
– 250 grama šećera u prahu
– 2 dcl soka od narandže
– jagode
– 250 grama maslaca ili margarina
– 400 gr kisele pavlake
– 200 ml vrhnja za šlag
– 12 kašika šećera u prahu
– rendana korica od jednog limuna
– 200 ml vrhnja za šlag

Priprema:
U posudu stavite keks, maslac i šećer. Rukom izradite masu i polao dodajite sok da dobijete glatku ujednačenu masu od koje u kalupu formirate koru. Maslac umutite sa šećerom, dodajte kiselo vrhnje, koru od limuna i umućeno vrhnje za šlag. Sad na koru od keksa stavite pola bijelog fila, na njega poredajte jagode i na njih dodajte drugu polovinu fila. Još vam ostaje da umutite drugi šlag i nanesete ga na tortu. Ohladite tortu u frižideru na nekoliko sati prije konzumiranja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE