Naslovnica ZDK Budimo humani...

Budimo humani: Apel za pomoć Adinu Nukiću iz Breze

103

Nukić (Esmira) Adin je dječak rođen 11. marta 2009. godine, iz Breze već od samog rođenja je nepokretan, i ustanovljena mu je dijagnoza Cerebralna paraliza i epilepsija.

Ovaj 11-godišnji dječak redovno pohađa Centar za odrasle i djecu sa posebnim potrebama u naselju Dobrinja, općina Visoko. Jednom puta godišnje dobije korištenje banjskog liječenja, ali ono što je Adinu potrebno je kontinuirano liječenje od strane doktorice fizioterapeuta, koja vježbama radi stimulaciju nervnog sistema, u trajanju od minimalno 6 mjeseci, a nakon toga zavisno od reakcije dječaka Adina, po savjetima doktorice nastaviti liječenje uz nadu da Adin stane na svoje noge. Za sada kući radi vježbe po savjetima doktorice, ali ono što dječaku Adinu je potrebno je liječenje kod doktorice fizioterapeuta Božidarke Blečić u Nikšiću (Crna Gora).

Liječenje je zakazano za sredinu mjeseca jula, a potrebna je novčana pomoć porodici dječaka, stoga pokažimo svoju humanost, i pomozimo da 11-godišnji dječak Adin stane na svoje noge, i da se igra sa svojim vršnjacima.

Sve uplate možete izvršiti na broj žiro računa majke Neždeta Nukić, račun otvoren u BBI banci: 1410511001317754

Uplate iz inostranstva za Adina Nukića možete izvršiti na dole navedene žiro račune. Račun je otvoren na ime majke dječaka.

Visoko.co.ba/Breza-x.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.