BZK “Preporod”: Manifestaciju “Bosanske zimske radosti” selimo iz Visokog u Sarajevo i Zenicu jer nemamo podršku lokalne vlasti

1141

Poštovani članovi i simpatizeri BZK “Preporod” i ljubitelji folklora. Ovih dana od vas je stiglo više upita kada će se u Visokom održati koncert u sklopu Međunarodnog festivala muzike i folklora “Bosanske zimske radosti”.

MARKETING

Nažalost moramo vas obavijestiti da koncert u Visokom neće biti održan i da se Festival iz Visokog preselio u Sarajevo i Zenicu.

Održavanje festivala folklora je pokrenuto s ciljem afirmacije Visokog i Bosne i Hercegovine, poboljšanja turističke ponude, kao i afirmacije naše kulture i tradicije. Nažalost, aktuelna vlast nije izvršila svoje obaveze ni za predhodni festival, iako se radi o iznosu od samo 2.000 KM i time nam jasno dala do znanja da je jedna ovakva manifestacija u Visokom nepoželjna.

Da se radi o strateškim ciljevima aktuelne vlasti pokazuju i odluke o usvajanju Budžeta za 2020. godinu, gdje je kultura potpuno eliminisana.

Hvala vam na podršci i vidimo se u Visokom u neko bolje vrijeme pravedne vlasti. Sve one koji žele uživati u brojnim sadržajima Festivala pozivamo da dođu u Sarajevo, Općinu Novi Grad Sarajevo u ponedjeljak 30. januara u 14:00 sati u Multimedijalnu salu na otvaranje Festivala.

 

Visoko.co.ba/BZK “Preporod”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.