Čelik danas dočekuje Velež: Ponoviti dobru igre iz dvije zadnje utakmice, cilj je osvojiti tri boda

163

U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je jedan od derbija 14.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, između Čelika i mostarskog Veleža. Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Igor Jović, prvi pomoćni trener u NK Čelik i Ševko Okić, nogometaš Čelika, moderator je bio Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

MARKETING

Danas, 25.10. u 18 sati Zeničani će na Bilinom polju dočekati ekipu Veleža, kojeg je Čelik pobjedio sa 2:1 u Mostaru u trećem kolu ovog prvenstva. Trener Jović ističe da znaju ko im dolazi u petak na Bilino polje, ekipa Veleža, koja sada ima dobru igru i rezultate nakon lošeg starta u prvenstvu.

-Imamo dobru atmosferu u klubu, u timu se osjeća pobjednička atmosfera. Velež ima svojih kvaliteta, ali naš stav i naše razmišljanje je da nije bitno ko nam dolazi i mi ovdje protiv bilo koga idemo na pobjedu.. Razmišljamo jedino o pobjedi i bitna je samo atmosfera u timu i igra na terenu -, kazao je trener Jović.

U timu domaćih neće biti Marka Perišića, koji je dobio crveni karton u prošlom kolu protiv Sarajeva, a ostali će biti u protokolu, s tim da ima nekoliko igrača koji nisu bili u punom trenažnom prosesu poput Harisa Dilavera. Za roster će se odlučiti prema pripremljenoj taktici protiv Veleža. Nogometaš Ševko Okić je optimista pred utakmicu sa Veležom:

-Sigurno da nam dolazi jedna dobra ekipa i ekipa koja zadnje vrijeme postiže dobre rezultate. Mi idemo na tri boda i to je ono što nas zanima bilo ko da dolazi na naš teren. Bitno je da je atmosfera u timu dobra dolaskom novog trenera i ekipa je sada puna samopouzdanja sa dolaskom novog trenera Božičića, koji je ekipu dosta digao na psihičkom planu. Rezultati dovode publiku na stadion, a mi ćemo se potruditi da ih ostvarimo i dovedemo navijače na utakmice -, zaključuje Okić.

Utakmica NK Čelik – FK Velež igra se danas, 25.10.2019.godine, na stadionu Bilino polje u 18 sati, uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

visoko.co.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara