Čelik insistira na prisustvu zastupnika, Hodžić istupila iz Kluba SDA

162

Održana je sjednica Kolegija Skupštine KS-a tokom koje je dominirala svađa između predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića i predsjedavajućeg Skupštine Mirze Čelika, a u vezi sa održavanjem Skupštine.

MARKETING

Naime, Konaković je tražio da sjednica bude održana online, dok je Čelik insistirao da zastupnici moraju biti fizički prisutni u sali.

Činjenica je i odluka Kriznog štaba KS o zabrani okupljanja više od 30 ljudi u zatvorenom prostoru, a zastupnika u Skupštini je mnogo više. Kada govorimo o zastupnicima, Admela Hodžić obavijestila je SDA da istupa iz Kluba te stranke te da će ubuduće djelovati kao samostalna zastupnica.

Hodžić će zajedno s doskorašnjim članom te stranke Aljošom Čamparom formirati zaseban klub, o čemu su obavijestili i predsjedavajućeg Skupštine.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.