Naslovnica ZDK Sport Čelik s probl...

Čelik s problemima pred susret s Travnikom

192

U nastavku nogometnog prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Čelika će na svom stadionu dočekati momčad Travnika, a oba sastava će pokušati, već na startu, osigurati “zlatne bodove” za opstanak u društvu najjačih.

Trener Elvedin Beganović je tokom pripremnog perioda nastojao da posloži sve redove u svojoj ekipi i prema rezultatima pripremnih utakmica može biti zadovoljan.

Ipak, pred komšijski derbi Beganović se našao pred problemom zbog privremene suspenzije trojice igrača Selimovića, Bajraktarevića i Kazazića, kojima je klupski v.d. direktor “zbog narušavanja klupske discipline izrekao mjere suspenzije”.

“I pored svega mogu reći da nemamo većih problema. U ovom trenutku imamo 18 igrača i nema povrijeđenih nogometaša. Nažalost, Fenan Salčinović ima kartone pa će pauzirati, a sada bi nam on odlično došao. Ostalo je sve u opticaju, koristićemo najbolje igrače koje u ovom momentu imamo, a u svakom slučaju idemo u najboljem sastavu što imamo i želimo da pružimo što bolju partiju, i da, ako uspijemo, pobijedimo”, rekao je trener Beganović.

Sutrašnja utakmica imat će i svoj uvod, jer dva i po sata prije početka na glavnom gradskom trgu u Zenici najavljen je mirni protest navijača i simpatizera Čelika na kojem će se zahtijevati da se pronađe način i da uprava Nogometnog kluba Čelik potpiše ugovor s Poreznom upravom Federacije BiH oko reprograma poreznih dugovanja.

Navijači pristaju na sve samo ne žele gašenje legendarnog kluba koji će 16. juna napuniti 66 godina djelovanja i uspješnih čak i evropskih nastupa. Problemi ovog kluba bili su dio rasprave i na sjednici Gradskog vijeća Zenice, koje je u svoj program rada planiralo održavanje tematske sjednice na kojoj bi se raspravljalo o aktuelnoj problematici unutar Nogometnog kluba Čelik. Termin će biti naknadno određen.

Za sutrašnji susret s Travničanima trener Elvedin Beganović mogao bi ukazati povjerenje ekipi u sastavu Adilović, G.Popović, Džidić, Jusić, Bureković, Kojić, Grahovac, Pezer, Hećo, M. Popović i Karić.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.