Čestitka premijera ZDK povodom Dana nezavisnosti: Obaveza svih nas je da BiH čuvamo i gradimo

150

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uputio čestitku svim građanima naše zemlje, posebno građanima ZDK, u kojoj se kaže:

MARKETING

“Bosna i Hercegovina obilježava 27. godišnjicu od referenduma za nezavisnost kada se većina Bosanaca i Hercegovaca jasno opredijelila za suverenu i nezavisnu zemlju, državu ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive.

Nezavisnost je plaćena hiljadama života patriota koji su ustali u odbranu od brutalne agresije, koja je uslijedila nakon referenduma. Stoga, na ovaj dan posebno poštovanje odajemo najvećim sinovima koji su dali živote u toj časnoj borbi. Bosna i Hercegovina je opstala i uprkos svemu se razvija.

Obaveza svih nas je da je čuvamo i dajemo doprinos njenoj izgradnji. Moramo nastaviti koračati ka velikoj porodici razvijenih zemalja svijeta, a ulazak u Evropsku uniju i NATO bit će najbolja potvrda da smo u tome uspjeli. Siguran sam da ćemo, ako svako od nas uradi dio svog posla, čestito i odgovorno, ovaj cilj mnogo brže, efikasnije i lakše ostvariti.

U vjeri da će vrijeme pred nama donijeti bolji život za sve građane, iskreno vam čestitam Dan nezavisnosti!”

 

Visoko.co.ba/Vlada ZDK

Komentari

komentara