Naslovnica BiH Crna Hronika Četiri osobe ...

Četiri osobe uhapšene zbog malverzacija sa tenderom GRAS-a

73

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u akciji kodnog naziva “Tender” na području Kantona Sarajevo četiri osobe koje se dovode u vezu sa krivičnim djelima primanje dara i drugih oblika koristi, i pomaganje, od kojih su dvije osobe nakon kriminalističke obrade puštene na slobodu.

U okviru ove akcije, koja je počela juče, izvršen je pretres nad osobom čiji su inicijali Č.E. /23/ u ugostiteljskom objektu “Palma”, nakon čega je ova osoba uhapšena.

Tokom pretresa je pronađen i oduzet novac koji je bio namijenjen za Nadzorni odbor sarajevske firme “GRAS”, radi dobijanja saglasnosti u vezi sa zaključivanjem ugovora o nabavci sedam polovnih trolejbusa (vrijednost ugovora iznosila je oko 700.000 KM).

Još su uhapšene osobe čiji su inicijali Ć.N. /41/, A.A. /49/ i S.D. /48/ koje se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima, saopšteno iz FUP-a.

U svojstvu člana Nadzornog odbora “GRAS-a”, a s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi uz pomoć osoba S.D. i E.H. /41/, osoba čiji su inicijali A.A. je u svojstvu člana Nadzornog odbora “GRAS-a” zahtijevala novac od odgovorne osobe privrednog subjekata iz Tuzlanskog kantona, čija djelatnost ima veze sa nabavkom polovnih trolejbusa za “GRAS”, a kako bi dala saglasnost na zaključivanje ugovora za tu nabavku.

Uhapšene osobe su privedene u službene prostorije FUP-a radi kriminalističke obrade, nakon čega su osobe Č.E. i Ć.N. prema naredbi postupajućeg tužioca puštena na slobodu, dok će osobe A.A. i S.D. biti u zakonskom roku predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije koja se provodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz podršku Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, navodi se u saopštenju.

 

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba/Srna

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.