Četiri večernje vježbe koje će vam pomoći da zaspite kao beba

296
Savitljivi udovi

Lezite na leđa s podignutim nogama i rukama koje ćete staviti uz bokove. Držeći ruke i noge ravno podignite ih ravno prema gore. ostanite u tom položaju 60 sekundi. Zatim držeći noge i ruke u zraku počnite ih tresti 30 do 40 sekundi dok ne osjetite kako vam krv pulsira po cijelom tijelu.

MARKETING

Ova poza će vam pomoći da se opustite, riješite toksina i pobijedite nesanicu.

Naslonjeni položaj

Sjednite na koljena s stražnjicom na petama, kičma vam mora biti lagano savijena unatrag, a dlanovi na podu iza vas. Polako savijte tijelo unatrag dok leđima ne dotaknete pod. Ukoliko ne možete u potpunosti leći, držite ravnotežu laktovima. U ovom položaju ostanite 30 do 60 sekundi.

Ova poza ublažava umor u nogama, snižava pritisak i pomaže da se riješite nesanice.

Riblja poza

Sjednite na pod i ispružite nove. Ruke stavite ispod stražnjice i oslonite se na laktove. Dignite prsa i ramena. Opustite vrat, spuštajte glavu sve dok ne dotakne pod. Ostanite u ovom položaju 30 do 60 sekundi. Ova poza pomaže u borbi protiv hroničnog umora i povećava proizvodnju melatonina, hormona koji je odgovoran za dobar noćni san.

Poza sretne bebe

Lezite na leđa i privucite koljena prema prsima. Desnom rukom zgrabite vanjski rub desnog stopala, isto uradite i sa lijevom nogom. Pazite da tabani budu okrenuti prema gore. Počnite tijelo ljuljati s jedne na drugu stranu. Vježbu izvodite minutu do dvije. Poza sretne bebe oslobađa napetost u donjem dijelu leđa i bokovima te oslobađa od stresa i tjeskobe.
Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara