Četvrtina Evropljana dobila prvu dozu vakcine

93

Predsjednica Evropske komisije nglasila je da Evropska unija ima ‘dovoljno vakcina’ kako bi u julu došla do 70 procenta vakcinisane odrasle populacije.

MARKETING

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen saopćila je u utorak da je u Evropskoj uniji do sada dato 150 miliona doza vakcina protiv COVID-19.

“Vakcinacija širom Evrope se ubrzava. Četvrtina svih Evropljana je dobila prvu dozu”, poručila je ona na svom Twitter profilu, prenosi Tanjug.

Predsjednica EK-a naglašava da Unija ima “dovoljno vakcina” kako bi u julu došla do 70 procenta vakcinisane odrasle populacije.

‘Vakcinisati 70 posto odrasle populacije’

Zvaničnici EU-a ranije su poručili kako je cilj da do kraja drugog kvartala, odnosno do kraja juna, bude vakcinisano 70 posto odrasle populacije u zemljama Unije, u kojima ukupno živi oko 450 miliona stanovnika.

Evropska agencija za lijekove (EMA) do sada je odobrila upotrebu četiri vakcine protiv korona virusa u članicama EU-a.

To su vakcine koje su proizvele kompanije BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson and Johnson.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.