Naslovnica BiH CIK BiH: Ovje...

  CIK BiH: Ovjerene liste za Dom naroda FBiH iz HNK-a, postupak nisu započeli Livanjski i SBK-a

  47

  Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ovjerila je kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, tako da taj postupak još uvijek nisu uradili jedino Srednjobosanski i Kanton 10 (Livanjski), potvrđeno je u toj državnoj instituciji za Anadolu Agency (AA).

  Inače, do sada su ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta FBiH iz ukupno osam kantonalnih skupština i to Tuzlanskog, Zapadnohercegovačkog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko- neretvanskog, Kantona Sarajevo, Posavskog i Bosanskopodrinjskog kantona-Goražde.

  “Njima su ovjerene liste vraćene da provedu posredne izbore i da zatim Centralnoj izbornoj komisiji dostave rezultate. Rezultati još nisu dostavljeni iz USK, ZDK, KS, PK, BPK i HNK-a”, navode u CIK-u BiH.

  Iz preostale dvije kantonalne skupštine, Kantona 10 (Livanjskog) i Srednjebosanskog kantona CIK BiH nije primio kandidatske liste na ovjeru.

  “CIK BiH je prema kantonalnim skupštinama koje još nisu dostavile liste na ovjeru uputio i pisanu urgenciju u kojoj su pozvani da ispune svoju obavezu”, naglašeno je iz CIK-a BiH.

  Centralna izborna komisija BiH utvrdila je rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

  Iz Tuzlanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni iz bošnjačkog naroda Fahrudinu Skopljaku, Senadu Aliću i Dževadu Hadžiću, Borisu Krešiću iz hrvatskog, Slađanu Iliću i Žarku Vujoviću iz srpskog, te Sandri Imširević iz reda Ostalih.

  Iz Zapadnohercegovačkog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni iz hrvatskog naroda Mariji Iličić, Zdravku Bešliću i Tomislavu Mandić.

  Izbore za delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH proveo je i Unsko-sanski kanton, ali izvještaj o tome još nije dostavljen CIK-u BiH.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.