Naslovnica ZDK Politika CIK BiH utvrd...

CIK BiH utvrdio rezultate: Mandati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz ZDK za Isaka, Duvnjaka, Kapića, Tadića i Simića

72

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je na današnjoj sjednici rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Zeničko-dobojskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni Rami Isaku, Jasminu Duvnjaku i Jasminku Kapiću iz bošnjačkog, Ivi Tadiću iz hrvatskog, te Mladenu Simiću iz srpskog naroda.

Mandat delegatu iz reda ostalih nije dodijeljen jer među izabranim kantonalnim poslanicima nije bilo nikoga ko se izjasnio da pripada toj grupaciji.

Iz Hercegovačko-neretvanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni Alisi Hajdarović iz bošnjačkog, Tomislavu Martinoviću, Damiru Džebi i Ivi Ragužu iz hrvatskog, te Vesni Saradžić i Zori Dujmović iz srpskog naroda.

Iz Bosanskopodrinjskog kantona Goražde mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni Nijazu Musiću iz bošnjačkog, Edimu Fejziću iz hrvatskog, te Daliborki Milović iz srpskog naroda.

Rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH Centralna izborna komisija BiH očekuje još iz Kantona 10 (Livanjskog) čija skupština danas u Tomislavgradu bira šest delegata.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.