Članice Udruženja “Nada” iz Jajca posjetile tunele Ravne

153

I prvi novembarski kišoviti dani u Visoko su nastavili dovoditi brojne goste, a u ponedjeljak 4.novembra gošće Fondacije koje su obišle lokalitete u Kompleksu Ravne, bile su članice Udruženja oboljelih od karcinoma „Nada“ iz Jajca.

MARKETING

– Ovo su naša redovna druženja, a pošto pri samom kraju svake godine organiziramo zajednička druženja i izlete kojima obilježimo kraj godine, ove smo se odlučili doći u Visoko i Bosansku dolinu piramida, jer nam je odavno to bila želja. Tu je ukupno 49 žena, članica našeg udruženja, a nakon obilaska grada, imale smo priliku obići i ove zaista sjajne tunele Ravne, u kojima smo uz ljubazne vodiče Fondacije imale priliku mnogo toga čuti, naučiti, ali i doživjeti. Sve kolegice su jako zadovoljne, nismo očekivale da nešto ovakvo imamo u našoj zemlji, a ovo je samo bila prva posjeta, jer smo se nakon izlaska i obilaska tunela dogovorile da već na proljeće ili ljeto, organiziramo i cjelodnevni izlet, pa da se upoznamo i sa brojnim drugim lokacijama za koje smo čule, ali koje nažalost danas nismo uspjele obići. – kazala nam je Dževahira Šehović, predsjednica Udruženja „Nada“.

Inače, pomenuto udruženje osnovano je 2006.godine, a imaju brojne aktivnosti, od seminara, preko radionica do obilazaka oboljelih članica. U Bosni i Hercegovini postoji 25 ovakvih udruženja, a svi su jako dobro povezani i imaju međusobnu saradnju, kao i brojne zajedničke događaje. Nakon što su obilježile brojnim aktivnostima prošli mjesec, koji se još zove i „Roze oktobar“, članice udruženja iz Jajca su se odlučile da posljednji ovogodišnji zajednički izlet bude u Bosansku dolinu piramida.

visoko.co.ba/piramidasunca.ba

Komentari

komentara