Članovi Udruženja slijepih općine Visoko učestvovali na edukativnoj radionici u Zenici

678

U toku vikenda koji je uskoro iza nas u reprezentativnom hotelu Zenica, a u organizaciji Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, organizovan je nastavak edukativnog druženja članova organizacija koje okupljaju slijepe i slabovidne osobe. Na ovoj edukaciji učešće su uzeli i članovi Udruženja slijepih i slabovidnih osoba općine Visoko, koji su inače prepoznati kao aktivni u svim društvenim tokovima pripremljenim za slijepe i slabovidne na području BiH.

MARKETING

Cilj druženja bio je trening pisanja projekata za članove ovih udruženja, što je važna komponenta rada u organizacijama kako bi svojim kvalitetnim projektima uspjeli obezbijediti sredstva od raznih donatora, kojima bi se omogućilo ovo populaciji bolja uključenost u društvene tokove, ali i otvaranje novih radnih mjesta.

Edukatorice ovog puta bile su profesorice Amna Alispahić i Safeta Kovač-Baković, koje su na poseban i lahko razumljiv način pojasnile metodologiju izrade projekta, sa posebnim osvrtom na projekte i njihov značaj, pojašnjavajući kako doći do donatora, projektne ideje i elemente projektnog prijedloga. Uz definisanje problema razjašnjeno je šta su to ciljevi, ciljne grupe, indikatori i izvori verifikacije.

Nakon svih ovih aktivnosti upriličena je grupna vježba na kojoj su pripadnici udruženja slijepih, a koji su bili učesnici ovog druženja, pokazali svoje znanje i mogućnost inkluzije u sve društvene tokove.

Komentari

komentara