Cocu mijenja Lamparda na klupi Derby Countyja

34

Fudbalski klub Derby County objavio je da je, nakon odlaska Franka Lamparda u Chelsea, za novog menadžera imenovan Holanđanin Phillip Cocu.

Lampardov povratak na Stamford Bridge objavljen je u četvrtak, a samo dan kasnije Derby je potvrdio da je našao novog menadžera. Holanđanin je sa engleskim klubom potpisao ugovor na četiri godine.

“Zadovoljan sam i počastvovan što sam i zvanično novi menadžer Derby Countyja. Ne mogu iščekati da se sretnem sa timom i navijačima i započnem novu avanturu“, kazao je Cocu za klupsku internet stranicu.

Derby je prošle sezone sa Lampardom na klupi stigao do finala play-offa Championshipa, ali se u duelu sa Aston Villom nije uspio domoći Premier lige. Stoga je pred Cocuom težak zadatak da konačno Derby nakon 2008. godine konačno izbori povratak u englesku elitu.

Holandski trener je imao blistavu igračku karijeru tokom koje je, između ostalih, igrao za PSV Eindhoven i Barcelonu. Za Holandiju je odigrao čak 101 utakmicu i posstigao deset golova. Trenerskim poslom danas 48-godišnji Cocu počeo se baviti 2013. godine u PSV Eindhovenu s kojim je osvojio tri titule nacionalnog šampiona. Poslije pet sezona imao je neuspješnu epizodu u Fenerbahceu, a Derby mu je treća destinacija u trenerskoj karijeri.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara