ZanimljivostiReceptiČokoladna zobena kaša

Čokoladna zobena kaša

Naš prijedlog za ukusan doručak.

Sastojci:

2 velike kašike zobenih pahuljica

100 ml mlijeka

1 kašika lanenog brašna

1 kašika kakao praha

1 kašika smeđeg šećera

¼ kašike cimeta

prstohvat soli

pavlaka za šlag

Postupak: U posudicu s poklopcem staviti zobene pahuljice, mlijeko, laneno brašno, kakao prah, šećer, cimet i prstohvat soli te snažno protresti kako bi se svi sastojci sjedinili.

Zobenu kašu ostavite u frižideru preko noći, ili barem na nekoliko sati, kako bi postala gusta i kremasta. Prije serviranja umutite šlag.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE