Naslovnica Sport Nogomet Spreman senza...

Spreman senzacionalni novi rekord: PSG nudi 270 miliona eura za Coutinha

73

PSG je, navodno, tu ponudu poslao ne Barceloni već Coutinhovim menadžerima. Za sada, Nasser Al-Khelaifi izbjegava da se direktno obrati ljudima sa Nou Campa kako bi pregovarao. Između ostalog, i zbog svega što se desilo s kupovinom Neymara (222 miliona eura), pa se na “Parku Prinčeva” plaše da bi bili upućeni na otkupnu klauzulu od 400 miliona eura za Coutinha.

“Mundo Deportivo” piše o još jednoj interesantnoj stvari. A to je odlazak Cristiana Ronalda u Juventus. Odnosno, odnos PSG-a u odnosu na to. “Sveci” znaju da će Real poslije odlaska Ronalda morati dovesti jedno jako ime i da im je prva želja Neymar. Zato se vode logikom da napadnu Coutinha, dovedu ga i na još jedan način daju motiv Neymaru da ostane.Naravno, veliko je pitanje u cijeloj priči koliko će Barcelona biti voljna pustiti Coutinha, posebno ako znamo da je Andres Iniesta otišao u Japan, Rafinha Alcantara je pred odlaskom (vjerovatno Inter), Gerard Deulofeu je otišao u Watfor, a Paulinho u Guangjou Evergrande.

Ovo zaista djeluje kao lud i hrabar poduhvat PSG-a, posebno zbog finansijskog fair-playa, ali isto tako je izgledalo i kada se prvi put pojavila vijest da će platiti svjetski rekord od 222 miliona za Neymara, ili sada da će Ronaldo u Juventus. Ovakve vijesti i transferi postaju sve realniji i realniji.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.