Čović: ‘Oluja je bila važna za BiH’

15

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je u čestitci državnom vrhu Hrvatske povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja kako je “oslobodilačka operacija ‘Oluja’ bila iznimno važna za BiH”, upozorivši “kako se tamošnji Hrvati još uvijek bore za ostvarenje svojih prava”.

“Vojno-redarstvena akcija ‘Oluja’ nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas”, napisao je Čović u čestitki.

Prema njegovim riječima, bosankohercegovački Hrvati se još uvijek bore na posve drukčiji način za ostvarenje svojih kulturnih i političkih prava.

“To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan povjesni narod čini”, upozorio je Čović.

Posebno je izdvojio ulogu hrvatskih branitelja, navodeći kako zahvaljujući njihovoj žrtvi danas Hrvati podignute glave i s ponosom mogu govoriti kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, neovisnost i samostalnost

“Prevelika žrtva koju su podnijeli svi sudionici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod”, stoji u čestitki predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića upućene predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednicu Sabora Gordanu Jandrokoviću.

visoko.co.ba/federalna.ba/Onasa

Komentari

komentara