BiH

Crveni tepih i počasna garda: Zvizdić svečano dočekao delegaciju Vlade Srbije

Delegaciju Vlade Republike Srbije s premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu ispred Parlamentarne skupštine BiH dočekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Srbijanska delegacija dočekana je uz najviše vojne počasti, a premijer Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa Zvizdićem poklonio se zastavi BiH. Zastave dviju država pozdravljene su i intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Srbije.

Nakon protokolarnog dočeka delegacija Vlade Srbije i ministri u Vijeću ministara BiH održat će zajedničku sjednicu na kojoj će biti govora o unapređenju ekonomskih odnosa, intenziviranju saradnje u oblastima održivog razvoja i zaštite životne sredine, vodoprivrede, energetike, željezničke i putne infrastrukture, prekogranične saradnje te o unapređenju regionalne sigurnosti i saradnje u oblasti mladih i sporta.

Predstavnici Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije u 13 sati pristupit će potpisivanju sporazuma u zgradama državnih institucija na Trgu Bosne i Hercegovine.

Cilj zajedničke sjednice je također i simboličan s obzirom na to da će biti poslana poruka kvalitetne saradnje dviju prijateljskih i susjednih država koje su jasno opredijeljene za evropske integracije, te žele bazirati odnose na razumijevanju, uvažavanju i pomirenju.

Podsjećamo, Vučić je jučer kazao da političari moraju razgovarati i praviti što bolje odnose, te da u vrijeme mira, stabilnosti i pune političke saradnje ekonomije BiH i Srbije mogu  napredovati.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh