Politika

Čubrilović: NSRS neće izlaziti iz ustavnog okvira

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj će biti konstatovana ostavka ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač, bit će održana 17. septembra.

Predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović je potvrdio da su razlozi za ostavku Dragice Kovač lične prirode.

Istakao je i da očekuje da dođe do dogovora o formiranju vlasti na nivou BiH, kako ne bi zasjedala Narodne skupština RS-a u vezi s najavama vraćanja nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih poreza…

Kaže i da parlament neće izlaziti iz ustavnog okvira te da posebna sjednica Narodne skupštine RS-a može da bude zakazana, ukoliko bi to eventualno zatražio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ako do 5. septembra ne bude implementiran raniji dogovor lidera najvećih stranaka u BiH.

– U pitanju su problemi političke prirode, a parlament može da zauzme politički stav – rekao je Čubrilović i ocijenio nedopustivim da se godinu dana ne implementiraju izborni rezultati.

Na narednoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS-a po hitnom postupku bit će razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, u vezi s penzionisanjem policajaca.

Na dnevnom redu je 46 tačaka, od čega 16 prijedloga zakona, osam nacrta te brojni izvještaji i strategije.

visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh